Volg ons op        

Over ons  |  Contact  |  


  • visual-j.jpg
Inspiratie

In vijf stappen naar het perfecte kerstgeschenk

Kerstpakkettenspecialisten kunnen u nog beter helpen en volledig ontzorgen. Om u nog beter van dienst te kunnen zijn, hebben wij alvast een aantal belangrijke stappen voor u op een rijtje gezet:

1. Stel het budget per medewerker / relatie voor het kerstgeschenk tijdig vast

Het bestuur of management van een organisatie stelt jaarlijks het budget voor de kerstgeschenken vast. Om een goede doorstroom te realiseren en uiteindelijk niet achter de feiten aan te lopen is het van belang om tijdig, uw budget formeel vast te stellen. Hiermee heeft u de basis gelegd voor het vormgeven van het kerstgeschenk.

2. Keuze van het type kerstgeschenk

De markt voor kerstgeschenken is groot, er is enorm veel keuze uit de meest uiteenlopende kerstgeschenken. Bepaal wat aansluit bij de medewerkers en relaties van uw organisatie. Neem hierbij in acht wat u wilt dat de organisatie uitdraagt met het kerstgeschenk.

Voorbeelden van kerstgeschenken zijn:

  • Een standaard kerstgeschenk bestaande uit levensmiddelen met eventueel een blijvend geschenk erbij.

  • Een themapakket bestaande uit levensmiddelen met een blijvend geschenk erbij. Speciaal voor u op maat samengesteld.

  • Het cadeau keuzeconcept, hiermee geeft u uw medewerkers een voucher, in de huisstijl van uw organisatie, waarop een code vermeld staat. Middels deze code kan men online zelf een cadeau uitkiezen. U kunt zelf het assortiment bepalen waaruit uw medewerkers een keuze kunnen maken. U kunt het assortiment zo uitgebreid maken als u zelf wilt.

  • De kerstmarkt, dit is een sfeervolle markt, waarbij er diverse kerstkramen bij u of elders op locatie geplaatst worden. In elke kraam worden mooie cadeaus uitgestald, passend bij een bepaald thema. Uw medewerkers krijgen bij de ingang vouchers waarmee ze bij de kraampjes zelf hun cadeau(s) kunnen uitzoeken en mee naar huis kunnen nemen. Leuk om er een gezellig kerstborrel of eindejaar toespraak aan te koppelen.

3. Contact

Ga bij uzelf na of u een kerstpakket online besteld (snel en makkelijk) of vooraf even een bezoek brengt aan een showroom. Het voordeel hiervan is dat u met eigen ogen ziet wat het is en uw advies van een specialist krijgt.

4. Bestel de kerstgeschenken tijdig

Hoe eerder u bestelt, des te meer keuzemogelijkheden er zijn. Omdat leveranciers de producten al vroeg in het jaar moeten inkopen is de voorraad op sommige geschenken beperkt. Daarnaast heeft u wanneer u tijdig besteld meer ruimte om het moment van geven in te kleden.

En natuurlijk is het grote voordeel om op tijd te beginnen met het uitzoeken van kerstgeschenken dat uw leveranciers nog genoeg tijd heeft om met u mee te denken om het kerstgeschenk precies op maat te kunnen maken. Bovendien is er dan nog ruimte om speciale wensen uit te werken, zoals gepersonaliseerde ontwerpen voor de geefmomenten of de webshop. Of originele ideeën voor een kerstmarkt of kerstpakket.

5. Maak gebruik van ons advies

Onze leden helpen u bij het bedenken van het thema, het samenstellen van de kerstgeschenken, het uitvoeren het logistieke proces en de aankleding van het moment dat u uw kerstgeschenken aan uw medewerkers geeft. Daarnaast kunnen onze leden u adviseren over fiscale en wettelijke regels.